andra Vul

2011-06-30 @ 09:54:11
Ja då har man varit på VUL igen då. Min slemhinna var fortfarande väldigt tun och fin. Så det blir för tidigt med insättning på måndag så vi har nu flyttat fram det tills på torsdag nästa vecka. Tjiho nedräkning börjar nu :).
Men när jag ligger där med ultraljuds staven i mig så säger hon jag ska bara kolla lite nogranare för det är så mycket som kan hända när man tar dessa tabletter. Hm tänkte jag undra vad det är för något? Men det såg tydligen bra ut. Men man undrar ju då vad det är för jäkla piller dom stoppar i mig.  

Så det har tyvärr inte hänt så jätte mycket idag men har fått lite håll punkter.

Tisdag start med Progesteron vagiatorerna (Fy säger jag bara)
Torsdag dags för ET. Håll alla tummar och tår för att lilla frysis klarar upptiningen.
Sen om jag blir gravid då ska jag fortsätta med alla tabletter fram tills 25/8-11. Kan ni fatta hur länge jag ska ta dom där vaggisarna. Lär ju inte bli mycket kel i sänghalmen medans man tar dom.

hörs snart igen!


Vul

2011-06-27 @ 10:43:17
Då har man precis varit på VuL då. Finns inte så mycket att berätta. BM sa när hon undersökte mig att ja du är här lite för tidigt, men hon var ganska snabb att tillägga, men det är inte ditt fel. Så för att sammanfatta vad som har hänt ja min slem hinna ser bra ut. Och jag fick en ny tid på torsdag för att se så det utvecklas som hon har tänkt sig. Och det blir troligen insättning på måndag :). Fast jag trodde att dom gick på semester nästa vecka men det var ju inget jag ville säga för då kanske hon hade sagt ja då blir det inget.

Så nu fortsätter jag äta Progonynen så blir det vul på torsdag att se fram emot.

Knasiga kliniken

2011-06-21 @ 11:24:53
Ja igår var ju första dagen med progonynen. Känns lite konstigt att äta dom för kartan ser precis ut som en p-piller karta gör. Och tabletten som också ser ut som ett p-piller är baby blå. Ända skillnaden är väl att jag ska äta dom 3 gånger om dagen och det gör man ju inte med p-piller.
Ringde också kliniken igår för att berätta att jag fick min mens i lördags och att jag startade idag då på morgon med Progonynen som jag hade kommit överäns med en BM i fredags om att göra. Inget konstigt eller hur?
Men samtalet börjar med att jag säger:
- att idag har jag börjat med Progonynen för jag fick min mens i lördags morse, den började lite smått redan fredags kväll men kom igång ordentligt på morgonen på lördagen.
- Vadå vad ska du göra? Frågar hon.
- Jo jag har ju en i frysen.
- Jaha ja, men vadå kommer du hinna detta innan sommar uppehållet?
- Tror det jag har ju pratat med er flera gånger.
- Jaha.....
- Ja
- Men varför finns det inget schema för dig upplagt då?
- Jag vet inte. (Tänker vafan det vet väl inte jag, det är ju fan erat jobb?) 
- Men vänta lite, kommer du verkligen hinna detta?
- Ja jag pratade ju med er i fredags så det borde jag väl? (Nu tänker jag, men vadå det är väl inte upp till mig att veta om jag hinner innan deras sommar uppehåll? Jag har semester vecka 29 det är så mycket jag vet, när ni går på semester skiter väl jag i, det ska inte jag hålla reda på).
- Jaha men vänta lite här nu. Kan jag få ditt personnummer så jag får titta på din fil.
- Jag säger mitt person nummer. (Nu tänker jag, jag knappade ju in det när jag ringde till dom borde inte hon då ha tagit fram mina papper innan hon ringer?)
- Sådär ja. Jaha du har ett i frysen alltså. (Tänker nähä det menar du inte?). Då ska jag bara lägga upp ett schema för dig. När fick du din mens sa du?
- I lördags.
- Okej när började du med Progonynen då?
- I dag.
- Okej då får du tid till VUL måndagen den 27/6-11 klockan 09.30.
Sen sa vi inte så mycket mer än att hon var noga att påpeka att jag skulle fortsätta äta mina tabletter.

Summa sumarum av detta. Jag blir trött på att det ringer en BM som inte har en aning om vem hon ringer till och vad samtalet handlar om. Men det positiva är att jag har fått en VUL tid :) alltid något.

Hörs snart igen

nu kör vi

2011-06-19 @ 10:12:14
Då var det dags igen. Mensen kom igår morse med dunder och brak. Imorgon börjar jag med Progynon ska ringa kliniken också och få en tid för VUL.

Ska vi prata känslor så känner jag mig extremt lugn inför detta. Inte alls som första gången när jag skulle börja med sprutor och så. Men har en känsla av att min frysis inte kommer klara upptiningen, så kanske därför som jag är så lugn? Jag är inställd på hösten.

Nu ska det bli fler blogg inlägg eftersom jag får göra något :)

Varning för långt inlägg

2011-06-10 @ 18:17:41
Här händer det grejer. Pratade ju med kliniken förra fredagen och då sa ju BM att hon skulle prata med läkaren för att se om jag fick reglera ägglossningen den här månaden och om det gick skulle ju hon skicka info på posten och det skulle finnas tabletter på apoteket att hämta ut.
Så i tisdags så fick jag post från klinken med information och så här stod det:

Först ska jag starta andra eller tredje mensdagen med en tablett som heter Progynon 3 gånger dagligen.

Sen ska jag ringa BM, fast jag kommer ringa henne direkt för att säga att jag fått mens så jag vet om jag ska starta på andra eller tredje dagen med tabletten, men då ska vi boka in ett möte för VUL på cd 10-13.

Efter det står det börja med progesteron 400mgx3 alt Crinone 8%1x1 alt Lutinus 1x3 enligt ordination efter VUL.

Sen får man en tid för ET.

Sen står det så här längre ned:Fortsätt med medicinering i oförändrade doser i första hand till graviditetstest eller telefonsamtal med BM. Vid positivt graviditetstest fortsätt med medicinerna under förutsättningar graviditetsultraljudet är normalt fram till 7 veckor efter ET.

Okej tänkte jag då måste det ju finnas tabletter på apoteket nu också. Men jag vart orolig att jag skulle få Progesteron för det fick jag ju förra gången och fick alla jäkla grav symptomer och inbilla mig att jag kanske skulle kunna vara gravid när jag inte var det. Sen var det ju jäkligt kladdigt också. Och nu ska jag kanske ta dom minst till vecka 7 enligt brevet.

Så på onsdagen så gick jag till apoteket och hämtade ut mina recept. Och gissa vad, jo jag fick Progesteron, men vafan gör man inte för att bli gravid hihi. Så nu är jag redo för den där mensen, kom bara kom.

Sen idag då så har jag tagit steget och pratat med min chef. Varför jag gjorde det var för mitt företag börjar få in väldigt mycket jobb och dom planerar ganska långt framöver att jag ska vara med på dom, så jag bestämde mig för att vara ärlig och berätta att jag planerar barn men att vi inte kan få det på naturlig väg och att vi håller på med provrörsbefruktning, men att vi inte vet om det kommer att fungera över huvud taget eller det kanske tar ett år eller mer eller mindre men att jag ville att dom skulle veta. Det var så himla skönt för min chef sa bara: Jag uppskattar att du är ärlig och berättar för mig. Och på det här företaget så får man skaffa barn. Så jag hoppas att det fungerar för er.

Känns otroligt skönt att ha berättat detta. Nu behöver jag inte vara rädd för att råka försäga mig eller att det ska bli dålig stämning om jag blir gravid och berättar det. Jag har världens bästa chef!

Så lite uppdatering från mig.

Ha det fint alla mina vänner där ute!

Kram

 Sötaste

2011-06-08 @ 17:05:01
Jag fick en Liebster Blog Award av sötaste SinnerSaint! Så nu ska jag skicka den vidare till 3st som jag själv läser. Vet faktiskt inte om dom vet att jag läser deras blogg.


Reglerna för Liebster Blog Award är följande:

Denna bloggaward lämnas över till 3-5 av dina favoritbloggar, som har mindre än 100 följare. Awarden går vidare till de du valt ut, genom att du lämnar en kommentar på deras blogg. Berätta för dem att deras blogg är en av dina favoriter och att de har utvalts till Liebster award. Den som får awarden länkar till den person som gav den till dem, och tre-fem av hans/hennes favoritbloggar med mindre än 100 läsare.
Jag vill skicka denna award vidare till:

  1. Langtarefterliten
  2. Äggmadame
  3. Orättvisan

här är jag

2011-06-07 @ 08:46:29
Japp jag lever men har under denna helg bara varit ute i solen och faktiskt druckit öl. Måste ju passa på för man vet ju aldrig när man inte får dricka längre.

Jag pratade med kliniken i fredags och det var iaf den gulliga tjejen Annette, alltid något positivt, hon tyckte väldigt synd om mig. Så sa hon att eftersom jag hade bommat 2 månader i rad nu så skulle hon prata med läkaren om han godkände att jag reglerar ÄL den här månaden som kommer. Hon trodde inte det var några problem, och om det inte var det så skulle hon skicka hem info om hur det gick till och ett recept skulle finnas på apoteket då att hämta ut. Då ska man tydligen ta någon tablett som man börjar med dag 2 i mens cykeln. Men hon var noga att påpeka att det inte var större chans att bli gravid bara för att man reglerade ÄL, men det förstod jag ju redan. Sen sa hon att vi ska försöka hinna detta innan sommar stängningen så att vi kan sätta igång ordentligt i höst.


Men om jag räknar, och min kropp skulle vara lika punktlig som vanligt, så ska jag få min nästa ÄL på fredagen den 1/7-11 och då blir ju insättningen på måndagen så då funkar det ju utan att reglera ÄL. Men vågar nog inte chansa.


Punktlig

2011-06-02 @ 14:42:54
Det får bli ett kort inlägg. Är hos min bästa svärmor så ska försöka umgås med dom.

Men idag hände det. Jag fick den där jäkla smiley gubben, han som jag tycker ser ut som en clown som skrattar åt en, så nu blir det inte denna månad heller. Ska ringa kliniken imorgon så får vi se vad dom säger. Dom har ju lovat att näst månad ska dom sätta igång min ÄL så att det verkligen blir nästa månad.
Jag sa ju att min kropp är extremt punktlig. Min ÄL kom exakt 15 dagar efter dagens första mens, precis som förra månaden. Jag kommer strypa BM säger som hon sa förra gången, Ja men då vet vi ju iaf att din kropp fungerar som den ska. Men hallå det är ju inget fel på mig. Jag varken röker, dricker nästan inget, har ett BMI som är perfekt, alla mina värden ligger som dom ska, jag har alltid haft regelbunden mens som aldrig strular och jag har ÄL som kommer regelbundet också.

Så nu har jag fått gnälla av mig lite :)

RSS 2.0