Otålig

2011-11-30 @ 12:14:25
Vet jag är dålig på att uppdatera, men vad ska jag skriva? Att jag inte känner mig ett dugg gravid och att mitt psyke tar musten ur mig. Borde man inte känna något att man är gravid? Det ända tydliga tecknet är ju att jag inte fått någon mens.

Känns sjukt långt bort tills nästa torsdag när det är domedagen. Den helgen kommer bli helt försörd om det inte vissar positivt. Är ju även fullbokad hela helgen så det kan antingen bli jätte kul eller den värsta helgen i mitt liv. På torsdags kvällen är jag bjuden av en kund på jobbet på julbord på Tyrol. På fredagen så har jag hälsoinformation på MVH. Och på eftermiddagen tar vi tåget till Gbg och ska umgås med 2 av Sebs bröder samt deras familj och hans kusin. Så ni förstår ju hur den helgen kan bli om det inte vissar positivt.   

Jag vet fy mig som är så negativ.

V7 (6+0)

2011-11-28 @ 09:55:43
Tiden går sakta tycker jag vill bara att det ska bli den 8e december nu. I lördags kom illamåendet på morgonen, inte jätte farligt men kände att det var där när jag gick upp. Tänkte att det blir nog bra om jag äter något men där hade jag fel blev värre av att jag åt, inte så att jag kräktes men ganska kraftigt illamående. Hade även lite illamående i söndags morse och idag men än så länge är det inte så farligt och det går över efter ca 1 1/2 timme.
Men jag klagar inte det minsta hellre illamående än inget tecken alls :)

Oj jösses

2011-11-25 @ 13:37:18
Seb sa igår kväll, jag tycker din mage har blivit annorlunda. Jag sa till honom jag har nog bara blivit tjock i sådantfall. Sen tänkte jag inte mer på det förens nu, så jag ställde mig på vågen och jösses vad jag har gått upp i vikt, vet att jag har gått upp dom tidigare gångerna på sprutorna men så här mycket har jag aldrig vägt så äter nog för mycket just nu. Men jag är också hungrig jämt. Jag brukar väga 62-63kg men nu väger jag 65,7kg. Jag är inte tjock är trots allt 177cm lång men ändå jag känner mig som en tjockis. Ska nog försöka att inte äta så mycket nu blir väl mer sen antar jag.

V6 (5+3)

2011-11-24 @ 07:21:36
Idag har jag vetat i exakt en vecka att jag är gravid. Känns fortfarande konstigt. Jag är fortfarande jätte nervös för ultraljudet den 8e december att dom ska säga, det finns inget hjärta. Mår så jäkla bra också, dom få jag har berättat det för frågar alla mår du mycket illa? Nej det gör jag inte, inte en sportsmössa till det. Då är det klart man tänker jaha är det något fel då eller? Men när jag säger till alla att jag inte gör det så säger dom nej man behöver inte göra det. Men om alla frågar om det så borde man väl göra det?
Nej jag mår precis som jag gjorde innan pluset lite tröttare bara. Och så är jag ju fortfarande jätte förkyld, börjar bli väldigt trött på att det aldrig ger med sig.

V6 (5+1)

2011-11-22 @ 20:17:13
Förlåt att jag är så dålig på att updatera. Men det finns inte så mycket att skriva. Jag har nästan inga symtom, brösten ömmar lite lite, magen känns det inget i och jag tycker inte jag är jätte trött. Men jag kissar hela tiden och dricker massor med vatten.
Så jag är väldigt orolig att det inte är som det ska där inne. Men jag håller fortfarande tummarna så länge jag inte får någon blödning så känns det ju bra, men det blir mycket tros koll.

Tror jag har räknat rätt på dagarna va? Jag var ju i v5 (4+3) förra torsdagen.

Väx väx

2011-11-20 @ 11:52:25
Ja jag hoppas verkligen att den lille där inne växer. Jag är väldigt orolig hela tiden att mensen ska komma, för när jag har slutat med vaggisarna tidigare så har ju mensen kommit ungefär nu, så jag är livrädd att titta i trosorna när jag ska kissa så att den inte kommit.
Annars så mår jag bra, idag drar det inte lika mycket i magen. Brösten är fortfarande ömma men kanske inte lika mycket idag som tidigare dagar. Sen mådde jag lite lite illa när jag vakna imorse men det försvann när jag drack lite vatten.
Jag tvekar lite idag om det verkligen är något, kanske ska köpa ett test idag bara för att se om det fortfarande är pluss.

Känns märklligt

2011-11-18 @ 09:35:51
Ja man är i ett lyckorus men jag kan nog inte förstå det rikigt heller. Jag mår ju väldigt bra, det ända är att det drar i magen. Sen att jag är tokförkyld det är en annan sak. Lite rädd varje gång jag hostar för då måste jag ju spänna mangen jätte mycket, men det går säkert bra. 
Slutade med vaggisarna idag så nu får vi hoppas att min kropp har börjat producera massor med progesteron, det är jag lite nervös för men Bm sa ju att det inte skulle vara någon fara så får väl lita på det.
Sen ringde jag till liljeholmens MVH idag och skrev in mig. Så fick tid för hälsoinformation den 9 december och tid för inskrivning den 22 december. Åh vad jag inte tycker om att prata i telefon, och är rädd att jag kommer få göra det massor nu. Mycket som händer i december, kul!
Jag har bestämmt mig för att inte gå runt och oroa mig för MF eller MA, jag kan ju ändå inte göra något åt det utan ska försöka njuta. Det här ska bara gå! Kommer nog kännas extra skönt när man vart på första VULet och fått sett om det finns något hjärta och att det ligger på rätt ställe.

hm

2011-11-17 @ 13:45:37
Känns väldigt overkligt detta. Kan inte riktigt förstå. Pratade med kliniken också och meddelade. Hon sa att jag var i v.5 (4+3). Och då har jag en fråga om man vill läsa om graviditets veckorna ska jag läsa vecka 4 eller 5 då? Och på söndag är det då det börjar om alltså v6 (5+0)?.
Sen kunde jag sluta med vaggisarna, har inte riktigt gjort det ännu när skulle ni sluta?
Och jag glömde fråga om jag ska ringa MVC nu? eller ska man vänta tils man har vart på ultraljudet i v7? Känns lite tidigt att ringa dit nu när man inte vart på ultraljudet ännu.
Men det bästa av allt är att den 8 dec ska jag till kliniken och göra ultraljud! :)

Va?

2011-11-17 @ 05:36:34
Jag trodde aldrig jag skulle få skriva detta men jag ska bli mamma. Sitter här och gråter och snorar.
Får skriva mer sen måste göra mig i ordning för jobbet.

TD 14

2011-11-16 @ 08:43:15
Imorgon är det dags att kissa på stickan. Jag är livrädd. Känns inte alls bra, just nu är man lyckligt ovetande men imorgon kanske man är tillbaka på ruta ett igen. Jag har trott denna gång att det kanske ska kunna lyckas, tills imorse då kändes det inte alls bra. Så just nu är jag ganska uppgiven.
Jag är så fruktansvärt trött på att ta dom där vaggisarna nu också, tar verkligen emot varje gång jag ska ta den. Det är så jäkla kladdigt och jag är trött på att ha trosskydd dygnet runt, det går ju bra i några dagar men 15 och 1/5 halv dag då är det inte lika roligt längre.

Snor

2011-11-15 @ 07:28:46
Så precis så känner jag mig. Åkt på värsta dunder förkylningen. Lite bra för då tänker jag inte så mycket på om jag är gravid eller inte.
Igår var jag på väg att köpa ett test när jag var inne på affären bara för att få det gjort men så läste jag på baksidan och då står det att kan tas på morgon urinen 4 dagar före beräknad mens. Och då kände jag att nej då är det inte meningen att jag ska testa. För det första så tänkte jag ta det när jag kom hem från affären och då är det inte morgon och sen är min beräknade mens på lördag enligt min sambo så då är det mer än 4 dagar tills dess så det var nog inte meningen att jag skulle testa. Så jag är fortfarande ovetande hur det ligger till.

RD 12

2011-11-14 @ 08:27:35
Nu är det inte lång tid kvar tills TD. Jag både längtar och inte längtar. Inga nya symptom heller. Känner att det spänner och drar i magen mest när jag ligger ner, fast jag ska inte säga att det är bara i tjejmagen utan jag tycker det är i hela magen. Jag kan tycka att det mer är runt naveln och lite nedanför. Igår spände det även i sidan av magen typ som när man har träningsvärk. En annan skillnad från förra gången är att då visste jag typ vid den här tiden att det inte hade tagit sig, iaf min magkänsla sa det. Men den här gången så kan jag inte känna så som jag gjorde sist. Den här gången har jag verkligen ingen anning om hur det har gått.
Det som är lite sjukt också är att skulle jag testa nu så skulle jag få svar på hur det ligger till. Men det här är som julafton man måste hålla ut och inte öpnna klappen för tidigt.

RD 10

2011-11-12 @ 16:55:45
Idag är det en tung dag. Vaknade med att jag hade såå ont i halsen känns helt igen svullen. Sen för typ en halv timme sen så fick jag värsta magknipen och var tvungen att gå på toa och var om man säger så inte normal i magen utan lös. Och nu är jag ju såklart jätte orolig att detta påverkar resultatet. Jag som annars var ganska positiv idag.


Ja just det

2011-11-11 @ 09:44:13
Glömde säga att vi fick brevet igår om hur många som hade klarat sig till frysen. Och det är bara dom 4st som dom frös på dag 2 som hade klarat sig. Alltså inga av dom andra 4 klara sig tills dag 5, så har inga blastocyster heter det va? Klart man nu undrar varför våra embryon inte klarar sig till dag 5 då kanske dom inte klarar sig i min mage heller.

RD 9

2011-11-11 @ 07:27:07

Inatt har jag inte haft "mensvärk" som jag haft tidigare nätter, och brösten är inte lika ömma heller :(. Men inatt vakna jag klockn 12 av att jag hade väldigt ont i högra delen av mitt huvud, lite migrän känningar. Så efter en halv timme gick jag upp och tog 2st alvedon. Hoppas verkligen inte det påverkar om man nu är gravid? Man blir lätt nojig av allt det här. Idag kan jag känna lite lite att det drar typ i den högra ägg stocken, jag har hela tiden kännt mer på högra sidan i magen när jag kännt något, är det bra eller?

Egentligen är det väl ingen ide att fundera jag blir ju inte klokare av detta ändå.


RD 8

2011-11-10 @ 13:50:55
Vet inte vad jag ska skriva riktigt. Det är nog därför jag inte har uppdaterat på 2 dagar. Känner nästan inget. Brösten är super spända och ömmar när jag tar av mig BHn. Har som lite mensvärk på nätterna och får gå och kissa minst en gång per natt. Och är väldigt trött varje dag på eftermiddagen. Det är nog det ända och det kan ju vara vaggisarna som gör allt detta. Så svårt att vara positiv nu.

Seb är på sjukhuset hela dagen idag. Han ska ju utredas nu snart i göteborg men då ville dom att han skulle göra några tester här uppe i Sthlm först. Så det är han och gör just nu. Han blåste väldigt dåligt idag 1,21 l/s och han har nästan nyss gått på pencelin kur. Så känns skit jobbigt idag. Han gjorde även lugn rönken, så får se vad det vissar sen, hoppas det inte är alltför stor skillnad från förra året.

Rätt jobbigt nu känslomässigt med allt.

Inge nytt här inte

2011-11-08 @ 18:19:37
Tänkte bara göra en läges rapport för idag. Idag har jag haft lite lite ont i magen, typ mensvärk, det ser jag som ett bra tecken. Sen är jag fruktansvärt trött. Har sovit ca 1 tim varje dag efter jobbet, går typ inte att hålla mig vaken. Sen somnar jag typ nio varje kväll. Ja det var det det.

RD 6

2011-11-08 @ 08:32:17
Fy det här är verkligen psykisk terror. Jag är nog väldigt rädd att tro att det tagit sig, för om det inte har det då. Då kommer jag ju bli helt förstörd. Jag insåg igår också när jag tittade i kalendern att mensen är beräknad till TD. Spelar ju ingen roll för att progetseronet har ju förskjutit mensen varje gång det har varit minus så om det är det denna gång också så kommer jag ändå inte få mensen förens jag slutat med progesteronet.
Jag tror jag håller på att få urinvägsinfektion också, kan man få det av vaggisarna? Har nog inte fått det riktigt ännu men känner lite att det är på g. Så försöker att dricka massor.
Dum som jag är också så läste jag en blogg igår som en tjej som precis har plussat, läste hennes ruvardagar och hon hade massor med tecken som att det drog i magen hela tiden och framför allt om hon sträckte sig och hon vart yr mitt på dagen och sådana saker. Och jag känner ju inget så då tänker man att ne men det är ju så där det ska kännas, så det har nog inte blivit något.
Ne men nu ska vi vara positiva bara 10 dagar kvar tills TD. Hej och hå se till att borra in dig ordentligt!

Ja blir arg om...

2011-11-07 @ 19:14:27
Ja jag blir arg om det bara är progesteronet som gör att man får alla biverkningar. För just nu mår jag väldigt illa. Det gör inget om det är en liten där inne men om det inte är det så blir ja arg.

Rd 5

2011-11-07 @ 07:43:38
Tiden rullar fram. Hur känns det? Ja inget speciellt magvärken har gått över. Brösten spänner och jag är sjukt trött hela tiden, sover väldigt väldigt mycket. Annars inget så det är bara biverknigar av progesteronet. Igår kväll kom den där känslan igen att nej det kommer inte gå denna gång heller, vem försöker jag lura. Alla som har blivit eller vart gravida säger ju att man vet när man är gravid det är en känsla man får. Men jag känner ju inget speciellt så då har det väl antagligen inte blivit något. Från och med igår så vart jag helt övertygad att nej det har inte tagit sig denna gång heller. Seb tycker jag är alldeles för negetaiv. Men det är så jäkla svårt att inte vara det. Jag väntar på den där känslan som ska dyka upp i kroppen som säger att jag är gravid.  

En annan sak jag kom fram till igår var att om det inte tar sig denna gång så kommer vi inte få komma igång med nästa försök förens i vår, det är ju sjukt lång tid tills dess.

Usch va detta blev deppigt. Men ibland är det så.

RD 2

2011-11-04 @ 10:07:11
Ja det händer inte så mycket än men det förstod ni kanske. Men magen känns fortfarande som en ballong. Gör nog mest ont på nätterna kan jag nog säga, sover otroligt dåligt. Brösten ömmar också för glatta livet men det är säkert progesteronet. Sen mår jag illa ibland men det har jag ju som sagt gjort i flera år.
Är det någon mer som är orolig när ni går på toa? jag är super nervös för att jag spänner magen och att då embryot ska åka ut. Fast det borde den kanske klara.

Fan vad det här är jobbigt. Men idag kommer min bror och hälsar på i helgen, vi ska gå på teater imorgon hela familjen och se Spamalot. Ska bli riktigt skönt att få tänka på något helt annat.

RD 1

2011-11-03 @ 17:06:51
Jag har lite funderingar hoppas att någon där ute kan svara på det. När jag gick på sprutorna så ungefär 4-5 dagar innan det var dags för ÄP så började mina bröst ömma super mycket och blev typ stenhårda, dom är så fortfarande, är det någon som vart med om det?
En annan sak som skiljer sig från första IVfen är att när jag gjorde ÄP så hade jag så klart ont i magen vilket jag även hade denna gång. Men förra gången så gick det typ över andra dagen det drog bara lite i magen. Men den här gången så känner jag fortfarande av det, känns typ som mens värk och jag kan ibland känna att det drar i den högra äggstocken och sen kan det dra i den vänstra, förstår ni? tycker verkligen det känns som mensvärk. Och när jag är kissnödig så blir det värre. Hade ganska ont i natt, sov väldigt dåligt. Kan det vara början till ÖS eller borde jag redan ha fått det om det var det? Idag har jag även vart ganska gasig i magen.
Jag är lite skadad, jag skulle gärna bli ÖS om jag blev gravid, det skulle liksom inte göra något för då är jag iaf gravid. Eller jag är inte rädd för illamåendet. För jag mår ändå illa till och från, har gjort det i flera år. Lite knasig ja vet.
Men om dte är någon som vet nåt om mina frågor är jag tacksam :)

Så där ja

2011-11-02 @ 17:27:58
Ja nu är man ruvare igen då. Nu är det 16 dagar av oro, spänning, hopp, förtvilan, ja allt skit. Men men denna gång ska jag verkligen försöka leva så vanligt jag bara kan.

Då så nu ska jag berätta hur det gick idag. Jag fick ju 16ägg. 3st var för små för att befrukta. så då har vi 13kvar. 9st hade delat sig som dom skulle idag och 5st var av topp kvalitet 10 poängare så ett fick jag tillbaka och 4st fryste dom direkt. och dom andra 4 ska dom fortsätta odla och om några dagar så ska dom kolla om det är några som går att frysa då. Så det känns som ett bra resultat. Jag är nöjd även om det bara blir dom här 4st som dom fryser idag.

Så nu är det tredje gången som jag får ett 10 poängs embryo så nu borde det fanimej gå.

Håll tummarna.

Nu är det nära

2011-11-02 @ 08:08:00

Nu är det inte många timmar kvar tills vi återigen åker till kliniken. Men nu är det tredje gången, gillt? Måste säga tack till alla ni fina som tror på oss! Det värmer verkligen. 

Och mamma om du nu har något att säga till om där uppe så kan du väl lägga fram ett gott ord för mig. Jag borde faktiskt vara redo nu att bli mamma, eller?   

Uppdaterar senare hur det gick.


RSS 2.0