V11 (10+4)

2011-12-30 @ 08:46:47
Vakna med huvudvärk, har haft det ända sen igår på eftermiddagen. Så imorse fick jag nog och tog en alvedon. Jag tycker inte om att ta läkemedel nu när man är gravid fast att dom sagt att en alvedon inte skadar. Jag avskyr att ha ont i huvudet, jag har haft stora problem med migrän i flera flera år och ätit starka tabletter för det men som tur är så har jag dom senaste 2-3 åren inte haft ont pga att jag fick hjälp av en närings terapeut. Så idag är jag orolig att den där lilla alvedonen inte kommer att hjälpa ett dugg. Men jag får väl bara härda ut.

Annars händer det inte så mycket. Vi ska på läkar samtal på måndag hos bvc. Så får vi se vad dom säger.

Måste bara säga grattis till Sinnersaint som fått sin lilla prins!

Ingen fara på torpet

2011-12-23 @ 09:07:04
BM samtalet igår gick bra. Hon var ganska ung våran BM. Hon ställde mycket frågor men sa inte så mycket när vi pratade. Min sambo sa att hon liknar en psykolog i sättet ibland. Och faktiskt det gör hon men jag tyckte hon var bra och tror att hon kommer mjukna med tiden.
Fick massor av tider.
2/1: Läkarsamtal (det ska vi tydligen gå på eftersom vi har gjort ivf)
12/1: CUB-ultraljud
7/2: BM (lyssna på hjärtat)
29/2: Mamma grupp

Tror det var allt.

Sen var vi på Huddinge resten av dagen och rönkade och väntade på svar och tog dropp där så det tog hela dagen. Som tur var så var slangen hel så ingen operation.

V10 (9+3)

2011-12-22 @ 09:15:12
Idag har vi inskrivnings samtal hos BM. Är inte orolig över detta men hoppas bara att vi kommer få boka in för kub fast vi inte är så gamla.
Inga konstiga symptomer ännu så det är skönt. Men tycker att jag har blivit jätte tjock fast jag har inte gått upp enligt vågen men tycker ändå att min mage är enorm. Så vet inte det kanske bara är inbilning.

Efter att vi varit hos Bm så måste vi åka raka vägen till Huddinge sjukhus där min sambo har sin avdelning. Han har ju en inopererad portacath eller port som vissar kallar den. Och han tror att slangen sprack igår kväll så vi har ringt hans avdelning och dom sa att han måste åka in så fort som möjligt för att om den har gått sönder måste han operera ut den idag. Det däremot är jag nervös inför. Gillar inte operationer även om det här är en ganska enkel operation säger han men jag tycker inte att någon operation är enkel. Och framförallt inte om den ska in i en ven i hjärtat, det tycker inte jag är en liten operation.

Så håll tummarna så ska jag uppdatera när jag vet vad som händer.

V9 (8+2)

2011-12-14 @ 10:11:49
Jag vet jag är värdelös på att skriva just nu. Men känns ju inte som det inte finns något att skriva. Jag mår fortfarande bra inge illamående alls. Förutom när jag ska borsta tänderna det har jag jätte svårt för då vill jag kräkas. Men det går över så fort jag slutar borsta.
Idag var jag väldig snurrig i huvudet när jag vakna och typ en halvtimme efter, lite läskigt faktiskt. Men nu är allt som vanligt.
Jag vill ju att det ska hända något men det verkar inte som att det kommer göra det. Fast det kanske är dumt att klaga.

Vi var på hälsosamtal förra fredagen, tyckte det var sådär, inte så mycket man inte visste redan. Men Bm frågade hur många det var som mådde illa och så och alla svarade att det var sååå jobbigt. Så fråga hon är det någon som mår väldigt bra? Jag var den enda som räckte upp handen och hon skratta och sa att det är inge fel med det, det är också bra. Det kändes typ som alla andra tjejer fick mord i blicken typ tänkte varför mår hon så bra? 
Vi fick även se en film där dom gick igenom dom olika fosterdiagnostiken. Och jag känner att jag verkligen vill göra CUB-test så tänkte jag skulle fråga om det när jag ska på inskrivnings samtal den 22/12-11.

Jag har många funderingar hela tiden om allt är som det ska men jag försöker att inte tänka så.

På mitt företag så får vi alltid ett månadsbrev där det står lite om företaget och så. Så idag fick vi ett nytt och längst ner på det här månadsbrevet står det alltid ett citat eller liknande. Vi fick ett nytt idag och på något sätt så kände jag mig väldigt träffad. Det löd så här:

"Om man inte kan få barn kan läkarna göra ett i provrör. Men det flesta barn är gjorda med vanliga rör." // Fred 7år.

Det var ju gulligt men det kändes verkligen som att det var riktat mot mig.

V8 (7+3)

2011-12-08 @ 11:03:17
Domedagen idag då. Vi har vart på kliniken och gjort VUL. Och det fanns ett hjärta som slog :). Den lille är 11mm stor och allt såg bra ut. Så nu lämnar jag ivf kliniken och går över till en "vanlig" graviditet.
Det här kommer bli den bästa födelsdagen och julen någonsin!

V8 (7+1)

2011-12-06 @ 07:26:19

2 dagar kvar. Jag har funderat lite när ska det synas på magen? För min syns det ju inget på och känns konstigt om den bara skulle börja växa en dag helt plötsligt.
Är det bara jag som är nervös inför detta VUL? Känns så alla andra som gör ett VUL dom verkar cool lugna. Jag tror jag är så nervös för att jag inte har några symptom.
Vad händer om det inte slår något hjärta, då måste det väl vara ett MA? eftersom jag inte fått någon blödning och vad gör man då, ska man skrapas?
Många frågor som flyger runt i mitt huvud. Önskar att det där jäkla VULet bara kunde vara över nu.


V8 (7+0)

2011-12-05 @ 07:33:19
Hej och Hå
Tiden går så sakta. Men nu är det bara några dagar kvar tills vi vet hur det ser ut. Fortfarande så mår jag otroligt bra, vart lite illamående i fredags kväll efter att jag hade ätit tacos. Men antar att jag hade ätit för mycket, fick lite magknip också men det gick över efter att jag hade gått på toa.
Sen var det en jobbig natt i natt. Jag har haft ont i huvudet, jag har alltid haft problem med migrän, så jag tänkte hela natten att jag ska försöka hålla ut så jag inte behöver ta någon alvedon. Men när jag vakna så var jag tvungen och jag har läst att alvedon inte ska vara så farligt. Mådde även lite lite illa i morse bara så att jag fick ta det lite lugnt när jag åt. Just nu känner jag mig som jag har feber ungefär och så där tung i huvudet som man kan bli efter att man vart jätte sjuk.
Det här är nog den jobbigaste tiden jag vart med om att veta att kanske så ligger det en liten i magen och växer eller så gör det inte det. Jag vågar nästan inte ens hoppas min sambo säger att jag är så negativ men jag tror det är för att skydda mig själv som jag gör så.

RSS 2.0