13 dagar kvar

2011-08-31 @ 10:57:11

Nedräkning pågår tills läkartiden. Men det händer andra saker just nu runt omkring mig. Seb ska bli egen företagare imorgon, han slutar alltså hos sin bror, han kommer fortfarande att jobba med samma sak bara att han är egen. Eller rättare sagt han börjar nästa vecka men företaget kommer vara igång från och med imorgon. Så det har vart ganska mycket med det, köpt ny firma bil, öppnat konton på bank, och ordnat verktyg mm. Tror att det kommer bli kanon! Nästa vecka ska jag lägga ut min bil till försäljning också för vi kan inte ha 4st bilar. Så hoppas att det kommer någon som vill ha min bil.

Angående läkar tiden så har jag funderat lite på vad jag ska fråga, här är min lista:

När får man sätta in 2st embryon? (För det kanske är det som behövs, jag skulle inte ha något emot att pröva)

Kan man inte göra AHA? (Har läst att man precis innan återförandet lasrar äggets skal så det inte är så tjock och då har lättare att fästa, det låter bra tycker jag)

Var det mina ägg eller min sambos spermier som var dåliga eftersom inte fler blev befruktade, jag fick ju trots allt ut 12st ägg?

Vad tror ni om dom frågorna? Har ni några bra förslag på fler frågor får ni gärna säga till. Svårt att komma på vad man ska fråga om.


lugn

2011-08-30 @ 16:04:53
Ja jag har gått från att vara super stressad inombords till att bli helt lugn. Jag kom hem från jobbet igår och som jag gjort nu i snart 3 veckor super spänd när jag öppnade post facket att kanske jag har fått något brev från KS, och hur lycklig tror ni inte jag blev när det låg ett brev där högst upp från KS.
Så vi har alltså äntligen fått våran tid, 13 september, sjukt långt dit men jag är så lugn för nu finns jag med på schemat. Det finns en plan för mig.
Tror tyvärr inte att jag kommer få börja spruta i september för vi har ju tid den 13e och min mens kommer typ 18-19e och tror att det blir för nära inpå så jag tror nog det blir oktober tidigast.

Men jag är lycklig för min tid.

Lite hur det går

2011-08-24 @ 08:32:41
Lite uppdatering. Seb var ju på läkarbesök i måndags, och han trodde ju att det var dags för kur för att han inte skulle blåsa så bra. Men hör och häpna han blåste 1,4 l/s och det ska jag säga är piss dåligt om man är frisk men för honom var det bra som sämst har han vart nere på 0,9. Så blir nog inget dropp riktigt ännu. Men han var tvungen att göra en lungrönken eftersom han tycker att han själv är så dålig.

Men jag hoppas att han inte blir sjuk nu, en med CF har extremt dåligt immunförsvar vilket gör att han blir väldigt lätt sjuk så vi får alltid försöka undvika att träffa folk som är sjuka, vi får inte åka kommunala transport medel och vi ska inte visstas där det är mycket folk m.m. För en liten förkylning för mig blir en väldigt väldigt stor förkylning för honom och han blir mycket försämrad. Så vi hoppas att han inte blir sjuk men hans bror är vecko pendlare till Sthlm vilket betyder att han jobbar mån-tor och så ringde han i söndags och fråga om han fick bo hos oss, vilket vi tyckte var okej. Men så kom han upp i måndags genom förkyld. Vilket gör mig förbannad för alla som känner Seb vet att han inte ska visstas med sjuka människor och så kommer hans egen bror och vill bo hos oss och är jätte sjuk så nu har vi en sjuk bror som hostar och är snorrig hemma. Så ja och Seb går och spritar händerna hemma och håller tummarna för att inte vi blir sjuka.

Jaja gud va jag tjatar. Men en annan sak min bästa sötaste Seb ringde kliniken igår. Och han fick reda på att dom har fått det nya schemat och ska börja planera in alla besök nu men det är 60st som ska planeras in så det är rätt många. Men sekreteraren skulle fråga BM om det var något konstigt och om det var det skulle hon ringa annars skulle hon planera in oss. Så man kan ju hoppas att vi kommit lite längre upp i kön nu.

Nu får det vara bra

2011-08-22 @ 09:20:16
Ja nu får det vara bra med mitt deppiga. Dags att rycka upp sig. Jag och sambon har bestämmt oss för att ringa kliniken runt onsdag för då har det faktiskt gått 2 1/2 vecka sen vi ringde dom första gången. Men jag har inga större förhoppningar för har läst på en tråd jag följer på Familjeliv som bara handlar om ivf på Huddinge att det är en tjej som precis som jag väntar på att få en läkartid efter misslyckande. Och hon har haft kontakt med Huddinge och dom hade sagt att hon skulle få sitt brev runt den 15 juli och så klart så fick hon inte det utan ringde dom den 2 augusti och då svarar Huddinge att det är fler som inte har fått tider men systrarna ska ordna det när dom är tillbaka den 8 augusti. Så hon lät det gå några dagar fick ingen kallelse så hon mejlade Huddinge och då vissar det sig att dom har fullbokat fram till v. 35 och att dom har inte något schema efter vecka 35 utan det ska dom få denna vecka så jag har börjat förstå att vi är många som väntar och det här verkar ta tid.

Annars då, jo min Seb ska till sjukhuset idag på läkar kontroll. Troligen kommer han starta dropp idag eller den här veckan. Han blåser väldigt dåligt just nu (man mäter hur många liter i sekunden han kan andas ut). Han får dropp väldigt tätt nu, vilket jag tar som ett tecken på att han har blivit väldigt mycket försämrad.

Vi hörs igen.

Lite deppig

2011-08-19 @ 07:57:03
Snart har första veckan gått efter semestern. Har gått ganska bra har fått kasta mig in i jobbet det har varit väldigt mycket att göra.
Det som är tråkigt när man börjar jobba igen är att alla mina tankar om barn kommer tillbaka. När jag har semester så slappnar jag av och nästan glömmer bort allt som har med barn att göra. Just nu är jag som ett otåligt barn som bara vill att läkar tiden ska komma i brevlådan. Är jätte hoppfull när jag går hem att idag kanske det ligger ett brev där i post lådan och sen blir jag jätte besviken när det inte gör det. Igår var en sån dag kommer hem lite sprallig när jag öppnar brevlådan och det ligger ett brev från Karolinska, åh tänkte jag och blev glad ända tills jag läser att det var till min sambo. Super besviken igen.

Jag har nog bestämmt mig för att ringa till kliniken igen på måndag om jag inte fått något brev idag. Men ni ska få veta en sak om mig. Jag har otrolig telefon skräck, jag drar mig för att ringa alla samtal. Så samtalet på måndag känns riktigt tungt att behöva göra för vet inte riktigt vad jag ska säga och tror att dom kommer tycka jag är riktigt tjatig som ringer en gång i veckan och undrar om min tid. Men jag har nog tänkt mig att jag ska fråga hur lång tid det kan ta innan man får sin läkar tid och om man blir placerad i någon kö nu igen innan det är min tur?
Förstår inte riktigt hur Huddinge jobbar egentligen för när jag ringde i måndags och hon läste i min journal att det ska skickas ut en ny läkar tid varför tog hon inte då upp läkarens schema och såg när det finns en ledig tid skrev ut den och stoppade den i ett kuvert och skickade? Istället så stängde hon ner min journal och kommer att behöva öppna den igen nån gång senare och då skicka iväg tiden, känns ju som att dom inte riktigt jobbar systematiskt där på Huddinge. Och om man hela tiden jobbar så här så förstår jag att dom inte hinner med.

Jag har även kommit in i någon negativ tanke spiral just nu där jag typ tänker hela tiden att nej jag kommer aldrig få barn. Vet inte riktigt hur jag ska ta mig ur det? Sen blir det ju inte lättare av att jag tycker att alla runt omkring mig är med barn just nu eller precis har fått. Träffar man kompisar ja då ska dom ha barn, köper man en tidiningen ja då är det någons baby lycka man ska läsa om och går man in på Facebook så har någon kompis precis fått sin lilla gullunge. Okej jag vet att jag är bitter men vet faktiskt inte hur jag ska ta mig ur detta?

Kan man aldrig vara trevlig

2011-08-15 @ 15:33:39
Jaha här kommer uppdateringen från telefonsamtalet idag.
Det lät så här:
- Hej, det här var NN från fertiletetskliniken, du hade sökt oss?
- Hej, ja ni skulle ringa mig förra måndagen för att boka in ett läkarsamtal. Men ni ringde aldrig.
- Jaha vänta ska jag ta fram din journal.
Tyst en stund
- Ja här står det i din journal att eftersom du testade negativt ska vi skicka ut en ny kallelse.
- Jaha för ni sa att ni skulle ringa mig.
- Nej men det gör vi aldrig vi skickar alltid ett brev, och det har ju inte gått så många dagar.
- Okej bara en hel vecka
- ja det är ju inte så länge så det är bara att vänta.
- Okej då väntar jag.
- Ja gör det. Tack hej
- Hej då.

Jävla otrevliga man kan vara. Hur svårt är det att skicka en ny kallelse då? Borde dom inte ha gjort det i måndags förra veckan?
Så nu står jag här igen och väntar.

Varför är inte jag miljonär

2011-08-13 @ 19:49:09
Jag skulle vilja vara miljonär så jag slipper gå på Huddinge. Blir så jäkla arg. Jag ringde förra fredagen och berättade att jag fick minus på FETen och fick svaret att dom skulle ringa på måndagen och boka en ny läkar tid. Dom ringde inte i måndags men jag tänkte att dom säkert bara skickar ett brev med en ny läkartid för så har dom gjort förrut. Jag har vart bortrest hela veckan och har inte kunnat kolla posten så kom hem nu och såg att dom inte skickat något brev. Så nu måste jag ringa på måndag igen för att se varför dom inte ringt, en hel vecka till bortkastad.

Åh va arg jag är!

Gillar inte att vänta

2011-08-08 @ 08:46:30
Ja jag är ju tillbaka på att vänta, denna eviga väntan, det är inte riktigt min grej gillar när saker händer på en gång. Just nu väntar jag på att kliniken ska ringa för att boka in ett läkarsamtal för att gå igenom nästa behandling. Jag tror dom ska ringa idag, pratade med dom i förra veckan och då sa BM att dom skulle ringa idag för planering men man vet ju aldrig med Huddinge känns som att dom bara skulle kunna skicka ett brev med en ny tid.
Men nu hoppas vi att dom ringer idag så vi får se fram emot något.

Hörs.

RSS 2.0