V24 (23+0) Prat om barnvagn

2012-03-25 @ 12:00:30
Nu är jag så där dålig på att göra inlägg igen. Men det händer väl inte så mycket tyvärr. Jag har fortfarande ligamentsmärtor som kommer och går. Framför allt på natten när jag ska sova. Men allt är värt det när lill* kommer.

Och angående barnvagn så är ju det en djungel men jag hade ganska många krav när det gällde min barnvagn. Den ska ha stora bakhjul och stora framhjul. För jag kan verkligen inte förstå hur man kan vilja ha små framhjul. Hur gör dom då när det kommer massa snö eller man ska gå i skogen? Sen ville jag ha svängbara framhjul för att det ska vara lätt att ta sig fram i stan. Gärna som går att låsa. Och den ska ta liten plats i bilen. Som ni hör så hade jag väldigt många krav :). Så för ett tag sen så googlade jag nästan en hel dag för att hitta den perfekta. Och det gjorde jag, en Tako, men tyvärr så säljs den bara i Lund och kostade runt 6 000kr. Så jag och Seb kom fram till att vi kan ju inte åka till Lund för att test köra den och bara beställa kändes lite läskigt.

Så min Seb satt en hel kväll och googlade om Tako och kom fram till att fabriken ligger i Polen. Och på den sidan (fabrik sidan) så fanns det 7-8 olika modeller och massor med färger till skillnad från butiken i Lund som bara har 5 modeller och inte många färger alls. Så vi bestämde oss ganska snabbt för att pröva beställa därifrån. På sidan går det inte att beställa genom deras beställnings formulär utan vi fick mejla till dom och så frågade vi vad den skulle kosta om vi beställde. Vi fick svar efter ca 10 min (vilket jag kallar för service) att totalt skulle det kosta 3 200kr då var 500kr i dom pengarna till fartygsfrakten. Det ska även sägas att detta var en av dom dyraste modellerna dom hade på sidan och är en 3 i 1 alltså även med babyskydd till bilen. Så vi sa det är inge snack om saken utan vi mejlade tillbaka att vi ville beställa. Då fick vi ett val att antingen sätta in pengarna på deras företags konto eller att betala med Paypal och om vi betala med Paypal skulle det kosta 5% extra. Och vi sa att nej vi chansar och sätter in pengar på deras företags konto. Sagt och gjort. Sen var det bara att vänta och hoppas på det bästa.

Det gick några veckor och vi började bli oroliga att vi inte skulle få någon barnvagn så vi mejlade och frågade hur det gick. Fick svar super snabbt att det var mycket i fabriken och att den var under produktion. Vi väntade ännu lite till och i fredags så kom första delen :). Vi fick först baby skyddet och barnvagen kommer om några dagar. Vi har fått en adress så vi kan följa packetet hela vägen till Sverige. Så nu tänkte jag lägga in lite bilder på baby skyddet.

Våran Barnvagn Tako Warrior GT

Jag kan tyvärr recensera den eftersom jag inte haft något Babyskydd att gemföra med. Men jag tycker den verkar väldigt bra. Ska också säga att den kommer att gå att sätta på barnvagnen sen när den kommer.


Svar till Mia & Gyn akuten igår

2012-03-13 @ 07:22:16
Jag svarar här istället Mia så att du ser att jag har svarat :).
Jag gjorde mitt första färskförsök som slutade i minus och sedan ett FET som också slutade i minus och efter ytterligare ett färskförsök så vart jag gravid och det är det jag har i magen just nu. Vi har 4st kvar i frysen just nu till syskonförsök sedan. Men ska jag vara ärlig så tror jag inte just nu att jag kommer orka gå igenom allt igen för sista gången tyckte jag det var riktigt jobbigt psykiskt. Men en dag kanske jag ändrar mig :)
Men att göra ett FET är inte så jobbigt fysiskt. Du kommer att få testa med ÄL-stickor tills du får en glad gubbe och då ringer man in till kliniken så får man komma in, beroende på om man har 2 dagars odlat eller 5 dagars odlat, vi hade bara 2 dagars odlat så vi fick komma in på andra dagen efter att vi fått glad gubbe. Och sedan så fick jag Progesteron vaggiatorer, man kan ju få en kräm också, och så är det bara att vänta alla ruvar dagar tills man får testa. Och det är nog det jag tyckte var jobbigast att ena minuten hoppas och andra minuten tro att det är kört.
På min klinik Huddinge så har dom inte öppet på lör-sön vilket betyder att man fick inte få en glad gubbe på ons-tors för då skulle ju insättningen ha blivit på helgen. Och då får man snällt vänta tills nästa månad och hoppas på att få glad gubbe på "rätt dag". Jag lyckades få glad gubbe på "fel" dag två månader i rad så den tredje månaden så fick jag reglera min ÄL och det var inte så jobbigt man tar en tablett 3 gånger om dagen (kommer inte riktigt ihåg vad den heter) sen får man komma in och göra ett VUL och dom tittar hur slemhinnan ser ut och bestämmer dag för insättning.
Är det så att ni funderar på syskon försök? Mysigt i sådantfall.
Vi har också funderat på att gå en profylax kurs, vi sa att vi skulle gå på den som min BM anordnar som är gratis och som en introduktionskurs, och sedan se om vi ska boka en hel kurs. 

Igår var vi på gyn akuten. Fy fasiken vi var där i nästan 4 timmar och det var väldigt jobbigt med att bara sitta i vänt rummet och fundera. Nu till vad vi gjorde där. Igår vid tio tiden på förmiddagen så fick jag väldigt ont i magen, tänk er mens värk gånger 4. Jag tänkte så här jag väntar en stund innan jag ringer Bm och ser om det går över. Vid ett tiden hade det inte gått över så då försökte jag ringa BM och pratade in ett meddelande på hennes telefon svarare. När jag kom hem vid fyra tiden så hade hon fortfarande inte ringt tillbaka och jag hade kvar smärtan inte lika kraftigt men ändå där i magen. Jag hade iaf fått några sparkar under eftermiddagen så det gjorde mig lite lugnare. 
Men bestämde mig för att ringa vårdupplysningen. Förklara mitt ärende och sa att jag var i V22, 21 fulla veckor plus 1 dag. Och hon i luren kunde inte riktigt förstå om jag var i V21 eller V 22. Vilket jag tyckte var klockrent när jag sa att jag har gått 21 fulla veckor plus 1 dag. Men iaf så kunde hon bara säga att du ska ringa till förlossningen. Va tänkte jag ringa förlossningen känns ju lite över dramatiserat men sagt och gjort slog nummret till förlossningen och var tvungen att säga till henne i telefonen att -Hej mitt namn är, och jag hade inte tänkt att föda ännu men jag har en fråga. Hon som svara sa nej men det var väl skönt att du inte ska födda ännu :). Förklara sedan mitt ärende och hon förstod vilken vecka jag var i utan att behövt upprepa det 20 gånger. Och sa direkt att du ska ringa till gyn akuten. Jaha okej då var det bara att slå nummret dit. Förklara återigen mitt ärende och när jag sa att jag hade gått 21 fulla veckor plus 1 dag förskte hon hävda att jag skulle ringa förlossningen och när jag sa att jag har precis pratat med dom så började vi diskutera ännu en gång vilken veck jag var i. Nu började jag bli trött på detta. Efter en stunds tänkande så sa hon iaf att det är nog bra om du kommer in. 
Jaha åkte in till akuten och där ska man anmäla sig och gissa vad jo vi bråka med henne i kassan där också om vilken vecka jag var i. Men den här gången sa jag nästan direkt jag har pratat med både förlossningen och gyn och gyn sa att jag skulle komma in. Så då fick jag komma upp dit utan att bråka mer. Väl där uppe så fick vi skriva in oss och hon kollade feber, sänkan och blod tryck. Och sedan var det bara att vänta på doktorn och vänta och vänta. Under den tiden så hann jag måla upp skräck senarion i mitt huvud. Men till slut så fick jag komma in. Och hon gjorde en grundlig undersökning. Klämde på magen, gjorde undersökning samt kolla livmoderhals tappen tror jag det hette. Gjorde vaginalt ultraljud och ultra ljud på magen. Allt såg bra ut tack och lov. Det var en livlig krabat där inne. Så summa sumarum kom hon fram till att det måste vara ligament smärtor, alltså trådarna som håller ihop bäckenet som tänjer sig fort nu riktigt fort. Hon sa även att ja du, du kommer nog att ha den här smärtan resten av graviditeten nu. Man tackar och bockar bara 18 veckor kvar då. Gör inte ont när jag sitter men när jag går. Fy fasiken. 

Så nu har jag skrivit alldeles för mycket men det var ju en stor händelse som hände igår.    
 

V22 (21+1)

2012-03-12 @ 07:52:42
Känns så skumt att få skriva vecko rubriker som faktiskt tickar uppåt eller neråt hur man nu ser det. Och att vi passerat halva tiden. Men våran lilla Tiger får gärna stanna ett bra tag där inne i värmen, får inte komma för tidigt inte.

I helgen blev jag så förvånad att det kan finnas så mycket snälla människor i denna värld. I torsdags så ringde jag min svärmor angående ett problem med en blomma hemma, den har växt ur sin spiral, det är en sån klängväxt. I alla fall så var hon på jobbet och förstod inte riktigt vad jag menade när jag skulle förklara. Så hon ville att jag skulle skicka en bild till hennes kollega för hon har inte så bra telefon så man ser inte bilder så lätt på den. Sagt och gjort och sen ringde hon och sa hur jag skulle göra med blomman. Då var det problemet löst och inte så mycket mer med det tänkte jag men så fick jag ett meddelande från hennes kollega kallar henne för A. Hon skriver iaf att hon ska till Ullared i helgen och undrar om jag behöver några saker till bebisen? Min svärmor har berättat att vi väntar barn och att jag inte har så mycket erfarenhet för henne. Svarar snällt att vi har i princip inget alls så hon får gärna handla åt oss. Så allt slutade med att jag förde över pengar till henne och hon åkte till Ullared och handlade massor åt oss. Och när hon kom hem så tog hon några kort på allt och skickade och det var hur fina saker som helst. Tex handlade hon, täcke & kudde både till vagn och säng, 2st påslakan set vardera till vagn och säng, drag på lakan och vanligt lakan till vagnen, kläder, bad termometer, sköttbädd med överdrag, dreglisar, nappar och napp hållare, en lite tunnare overall, en tunn och en tjock filt m.m.
Hur mycket som helst och hur billigt som helst. Känns så himla bra och hur gullig kan man inte vara att hjälpa någon som man aldrig träffat med detta. Ni tycker säkert jag är knasig som vågar skicka någon annan att handla saker utan att få bestämma själv men vi pratade lite på telefon när hon var där och jag kan säga att jag litar till 100 % att hon väljer fina saker.

Får dom inte föräns i påsk när vi ska åka neråt landet till svärmor, men ska förska ta lite bilder då så ni får se vad hon har köpt :)

V21 (20+2)

2012-03-06 @ 10:47:03
Dagens fundering.
Nu kommer nog många tycka jag är väldigt konstig som redan börjat fundera på detta men jag tänker mycket på namn. Min sambo säger att det är lång tid kvar så vi behöver inte tänka på det ännu men för mig är det viktigt att vi verkligen har valt rätt namn så jag inte kommer ångra mig någon dag. Vet att man kan ändra sig när man får träffa den lill* men vill ändå ha några förslag då vi får träffa bebisen.
Så jag kommer inte skriva namnet föräns jag är helt säker på allt men ni får gärna komma med förslag ändå. Vi gillar lite ovanliga namn. Tänk på att både jag och min sambo börjar på S så vi vill nog inte gärna att vårat barn också ska börja på S. Men nu till min fundering. Vi satt på jobbet för några veckor sedan och läste en tidning om populära namn och började disskutera om fina namn och då sa jag ett pojknamn som jag tyckte var fint och fick reda på att en kille som var med i disskutionen har en son som heter det. Och det är verkligen ett namn jag har fastnat för så är det okej att döpa vårat barn till samma namn om det skulle bli så? ni ska veta att vi är ungefär 30st som jobbar på min avdelning. Eller ska man avstå från det namnet då? För i sådantfall är det många att ta hänsyn till på jobbet.

V21 (20+1)

2012-03-05 @ 07:40:34
Sådär ja nu är vi halv vägs. Men känns fortfarande som att det är långt kvar tills förlossningen. Annars händer det inte så mycket. Börjar bli lite trött på dagarna igen så kanske mitt järnvärde har gått ner lite då. Jag äter en vitamin som innehåller järn men kanske inte tillräckligt mycket. Men den burken är snart slut så kanske ska äta mer bara järn.
Sen kan jag berätta att Sebs bror ska också ha barn sitt andra, dom har en son på 2,5år, dom ligger ungefär 8veckor efter oss. Så dom kommer få i mitten av september. Så det blir två nyfödda i våra familjer i år.

Så bra av Jessica Folcker

2012-03-02 @ 12:31:05
Sitter på lunchen och läser Aftonbladet och där i Nöjes bladet så berättar Jessica Folcker om sin sons obotliga sjukdom, Cystisk Fibros. Så jäkla bra att flera idag kommer läsa om detta och kanske folk då förstår vad CF är. Alltid bra när kändisar berättar om saker för då blir det ett helt lyft för det dom berättar om. Vilket jag tycker är så bra då CF är så ovanligt och folk vet så lite om det.

Ville bara säga det.

V20 (19+5)

2012-03-02 @ 07:06:55
Igår hände det. Jag och Seb låg i soffan och jag har alltid tyckt om när han har sin hand på min mage så även igår så tog jag hans hand och la där. Efter en minut så ville han ta bort handen och så sa han nä jag känner inget. Men kom igen sa jag du får ha lite tålamod. Så han la tillbaka handen och så gick det ungefär två minuter så flög hans hand upp och så sa han - Va vad det där, var det Tiger? (vi har alltid kallat pyret för Tiger började redan när det var ett enbryo i min mage som skulle bita sig fast). Mitt svar vart kände du det? För jag kände typ inget i magen. Ja sa han hela magen åkte ju upp (han överdriver lite). Efter det så hade Tiger en hel balett dans där inne för hej och hå vad det sparka på magen. Så nu är Seb helt lyrisk att han också känt att det finns något. Så sa han i bilen i morse nu ska jag känna Tiger varje dag. Lugna dig nu det kanske inte är så att det känns varje dag så här i början men han tror det :).

RSS 2.0