V 36 (35+4) Livs uppdatering

2012-06-21 @ 08:52:37
Ja jag tänkte jag skulle berätta lite om hur min livs situation ser ut just nu, fick frågan om hur jag har det så här kommer en uppdatering.

Som många av er har läst säkert så fick min pappa en stroke den 24/4 proppen sitter på vänster sida i huvudet och har då påverkat att han fått en högersidig svaghet och fått Afasi (Afasi betyder att han har svårt med talet men kan säga ja och nej, vissa dagar kan han nästan säga en hel mening och ibland inte alls, men det är långt kvar innan han kommer kunna prata om det går någonsin). Han ligger på Danderyds sjukhus vilket är ganska långt ifrån där vi bor, vi bor på andra sidan stan. Jag är och hälsar på honom varanna dag efter jobbet och dom kvällarna kommer jag hem vid åtta tiden, inte mycket fritid där inte.
Jag och min Sambo var tvungna att flytta hem tilll hans hus för att ta hand om det. Så just nu bor vi i en kapp-säck kan man säga. Han har fått kommit hem på 2st dags permisioner och det har gått jätte bra men då har ju jag också varit med honom hela tiden. Imorgon ska han få komma hem och sova över en natt så man ser hur det går. Då kommer även hemtjänsten för första gången och lägger honom och tar upp honom på morgonen, han klarar det mesta själv men behöver lite hjälp med höger sidan.
Jobbigaste i denna situtaion är att allting som rör min pappa måste nu gå igenom mig, kurator samtal, hemtjänst, bostads anpassning, läkar besök, ta hand om hans räkningar ja i princip allt. Jag har nu tagit mig i kragen för att bli god man åt min pappa så jag smidigare kan sköta hans räkningar med mera.

Men det är inte slut där sen har jag min farmor och farafar i livet och min pappa var god man åt dom. Och eftersom min pappa nu ligger på sjukhus så måste jag axla den biten också alltså ta hand om deras räkningar med mera. Som tur är bor dom på ett vård hem så dom får mycket hjälp där. Men min farfar som också han fick en stroke för 7års sedan tycker att detta är väldigt jobbigt och vill hålla mycket kontakt med mig för att höra hur det är med min pappa. Så han ringer ungefär varje dag och frågar hur det är och jag försöker hälsa på en gång i veckan för att han är så otroligt social och blir lätt ledsen om man inte hör av sig.

Sen har vi min sambo Seb också som har en allvarlig sjukdom som heter Cystisk Fibros (CF) har berätta ganska mycket om den tidigare här också. Vi har ju gått och väntat på en lung transplantations utredning i GBG hela våren och förra veckan ringde dom och ville boka in det V 31. Vi sa att det inte går för vi får barn precis då så vi ska återkomma med en tid som passar oss mer.
Förra torsdagen fick min sambo väldigt hög feber på natten och hade det sedan hela helgen till och från så på tisdagen ringde han sin avdelning på HUddinge eftersom febern inte hade gått ner och fick en tid i går hos läkarn. Dom tog beslutet att lägga in honom för att det visade sig att hans Port-a-Cath (googla om ni undrar vad det är, blir väldigt långt om jag ska berätta det) har det börjat växa bakterier i nu. Så idag kommer han att opereras, först ta ut den gamla och sedan sätta in en ny. En ganska liten operation men som sagt det är en operation och det finns alltid risker med det. Så ska snart göra mig i ordning för att bege mig till Huddinge.

Så som ni kanske förstår så är det ganska mycket i mitt liv just nu så tyvärr så njuter jag nog inte fullt ut av min graviditet. Jag hoppas den stannar i magen en stund till så lite hinner ordna upp sig innan.

Lite deppigt inlägg men så är mitt liv just nu, därför jag är dålig på att uppdatera.

V36 (35+2) Bm igen

2012-06-19 @ 10:19:32
Nu har jag vart hos BM igen. Vart ett ganska snabbt möte denna gång. Hon kände om bebisen var fixerad och sa att den är nästan var helt fixerad nu. Så vet inte riktigt hur lång tid det kan vara kvar tills den då är fixerad? Sen låg hjärtljuden på 138 slag/minut. Alltså ungefär samma som det har gjort tidigare. Men det var sen när hon skulle mäta mitt SF mått som hon vart fundersam för det låg på 30 alltså bara 1cm större än förra gången och när hon då tittade i skalan så såg hon att magen har börjat dala igen den som var på väg uppåt förra gången. Så då ville hon göra ett UL för att säkerhetställa att bebisen fortfarande växer som den ska. Så hon kollade när det fanns tid och det fanns en precis då så vi fick skynda oss därifrån för att springa dit.
Väl där så mäte dom och hade sig. Det mest häftigaste nu var att vi fick se fötterna och kunde då räkna tårna att det var fem på varje fot :). Helt sjukt va bra man nu såg allting vi fick även se ansiktet nerifrån och då såg man hur tydligt som helst att den hade öppen mun och man såg läpparna och lilla näsan, såg nästan ut som ett svart-vitt fotografi tycker jag. Sen gick BM iväg och räknade lite och kom tillbaka och berätta att bebisen nu väger 2500g vilket den förväntades göra så den följer kurvan jätte fint.

Ja nu är det nedräkning på hög nivå. Bara imorgon och nästa vecka kvar att jobba :). Ska bli så skönt att inte behöva gå upp klockan fem varje morgon och hålla igång hela dagen.

V35 (34+5)

2012-06-15 @ 08:02:31
Hej på er!

Nu ska jag göra något som jag har sagt till mig själv flera gånger att jag verkligen inte ska göra. Men jag behöver eran hjälp. Det gäller namn. Vi har lovat varandra att inte berätta för släkt och vänner innan vad vi bestämt oss för för namn. Mycket för att vi ska kunna ändra oss när den lill* är född om det inte passar och inte behöva diskutera innan varför vi valt vissa namn och så vidare. Men nu känner jag att jag behöver råd från någon så därför blir det ni. Om det nu skulle vara så att det är någon som känner mig privat så ber jag er att inte berätta för våran släkt eller gemensama vänner om vilka namn vi funderar på. Hoppas att ni resperkterar det.

Så då över till min fundering. Tjej namnet är redan färdigt så det behöver jag inga råd om men däremot så är det pojk namnet som vi har problem med. Jag har ett favorit namn och Seb har ett annat. Jag gillar Sebs förslag väldigt mycket men är rädd att vi alltid kommer behöva få frågan oj vilket ovanligt namn, är det något ni hittat på själva? Det är inte så konstigt namn utan finns med i dom flesta namn apparna och så men det är väl inte jätte vanligt. Sen det namnet jag tycker är fint är jag rädd att det är lite för barnsligt, jag tänker alltså när vårat barn har vuxit upp att det kommer "klassas" som ett barn namn. Det här är kanske jätte fånigt och något jag bara har fått för mig men det är därför jag behöver eran hjälp.

Så här är namnen:

Sebs favorit: Amandus

Sus favorit: Melwin

Blir jätte glad om ni kan hjälpa mig, ni får gärna motivera varför ni tycker ett namn så jag lättare kan komma fram till ett beslut :).

Tack


V 34 (33+4) BM besök

2012-06-07 @ 18:54:10
Hej.

Har varit hos BM idag. Allt gick bra, var inte så mycket nytt. Bebisens huvud ligger fortfarande nedåt och för två veckor sedan så var det rörligt nu var det som hon utryckte sig "ruckigt" alltså inte lika rörligt och bebisen har sjunkit lite.

Och här kommer lite mått:

Vikt: 74kg (viktökning 9kg)
SF: 29
Hjärljud: 131 slag/minut.

V34 (33+2)

2012-06-05 @ 10:56:01
Fy skäms på mig vad dålig jag är på att uppdatera!
Iaf så är det ny vecka. Igår var vi på en Profylax kurs hos BM. Tyckte den var super bra, fick lära oss dom olika andnings tekninkerna sen ska man självklart träna hemma så man hittar sin egen takt och så. Seb var väldigt duktig han också, han tyckte det var väldigt lätt, eftersom man ska andas in genom näsan och ut genom munnen och han gör redan så när han tränar för det har han fått lära sig på sin CF avdelning, för det är super viktigt när man tränar att man andas precis så för att få så mycket syre som man bara kan i sig.

Annars händer det inte så mycket i graviditeten just nu. Den lill* far runt som en tok vissa tider på dygnet. Men det är bara trevligt!

Hade en konstig dröm igår natt. Drömde om att jag födde barn, fast det kändes inte alls och barnet kom ut med benen först så att man snabbt skulle se att det var en flicka. Sen kommer jag inte ihåg mer men märkligt var det när jag vakna iaf för det kändes så verkligt på något sätt. Sen var det en flicka och jag som hela tiden trott att det är en pojk har nu börjat fundera på om det kanske inte kan vara en flicka som ligger i magen?

På torsdag ska jag till BM igen så får vi se vad hon säger då. Återkommer efter det.

RSS 2.0