V 32 (31+5)

2012-05-25 @ 12:57:51
Hej hemskt mycket hej!

Här rullar det på! Tiden flyger fram nu känns det som men det är nog för att det händer så mycket annat i mitt liv just nu.
Var på Ultraljud igår, det var ju inbokat sen länge tillbaka pga att vi gjort IVF så får man ett UL i V32 men också som uppföljning från förra UL som vi gjorde för två veckor sedan för att se om bebisen växer som den ska, vilket den hade gjort! Så skönt, den hade även normal fostervatten mängd och hjärtat såg ut precis som det skulle. För två veckor sedan så låg bebisen i säte (med rumpan neråt) och igår så hade den vridit sig och låg nu med huvudet nedåt. Så när jag var hos BM sen på eftermiddagen så frågade jag om den kommer vända sig igen eller om den nu ligger så tills det är dags? Hon sa då att den kan fortfarande vända sig men chansen är inte så stor eftersom det börjar bli trångt i magen nu. Och det vore bra enligt min mening för då behöver jag ju inte göra vändnings försök och så. Annars hos BM så slog hjärtslagen i 139slag/minut och mitt SF mått låg på 27mm. Alltså har SF måttet ökat men ligger fortfarande i den nedre kurvan. Och hon berätta då att om den fortsätter lika så är det ingen fara men om den börjar dala så måste vi göra fler UL. Även om bebisen växer som den ska så kan det betyda att jag har en liten livmoder och då måste man hålla koll på det.

Vi bokade även in alla nästkommande besök, Alla kan ni förstå hur nära det är nu när man kan boka in alla möten? Totalt vart det 4st det kan tillkomma ett till om inte bebisen kommer V40 för då gör vi ett besök i V41 också och sen sätter dom igång mig den veckan om inte bebisen har kommit. Helt sjukt kan inte riktigt förstå att det är så nära.

Ja det är väl det som har hänt mig den senaste tiden. Ska försöka ta en bild på magen på söndag också så ska ni få se :). (tråkiga är bara att jag har fått några bristningar på magen, tycker det är väldigt jobbigt men kan ju tyvärr inte göra något åt det.

Hörs snart igen!

31 (30+5) Ibland funderar jag....

2012-05-18 @ 12:24:03

...på om jag skulle lösenords skydda bloggen, eller vissa inlägg. Blir lite orolig att folk som känner mig har lyckats hitta hit och därför vågar jag inte alltid skriva vad jag vill. Dom som har fått min adress känn er inte träffade utan det här är folk som läser här som känner mig men som jag inte vet om att dom har hittat min blogg och läser utan att säga det till mig.

Sen har jag funderat dom senaste dagarna igen på det här med sammandragningar som man ska ha innan förlossningen för att livmodern ska förbereda sig inför förlossning. Jag har inte haft några ännu, betyder det då att min livmoder inte förbereder sig?


31 (30+4)

2012-05-17 @ 10:24:18
Hjälp nu går tiden fort. Jag hinner inte riktigt med i graviditeten, för det är så mycket annat i mitt liv just nu. Min pappa gör sakta men säkert framsteg. Min farmor börjar nog också bli lite piggare efter en sväng på sjukhus. Men mitt liv består just nu av att jobba, åka raka vägen till pappa och sedan hem (är väl hemma ca 19.45 på dagarna) då blir det middag och sen går jag och lägger mig. Och helgerna består av att försöka hinna flytta ut det sista i lägenheten och sedan hälsa på pappa och farmor och farfar. Så ibland funderar jag på om mitt förhållande håller på att glida mig ur händerna. Med tanke på att vi aldrig ses.

Angående graviditeten så hoppas jag verkligen att bebisen inte kommer för tidigt. Jag vet ju verkligen inte om jag hunnit införskaffa allt. Det får väl bli lite som det blir antar jag.


V30 (29+1) Tack ni fina, BM och UL

2012-05-07 @ 16:20:39
Först vill jag säga TACK ni fina som har kommenterat i förra inlägget! Det värmer mycket. Jag ser små framsteg med pappa hela tiden så det känns enormt skönt.

Sen var jag hos BM idag och mätte SF måttet. Vilket hon tyckte var för litet gemfört med förra gången så hon skickade iväg mig på ett ultraljud. Jösses vad man hinner bli orolig för minsta lilla. Men allt såg fint ut! Bebisen var perfekt i alla vinklar och vrår och vägde ca 1 500 vilket var helt normalt och hon trodde att den kommer väga ca 3 500 när den föds vilket är perfekt. Så jäkla skönt att få se den lille!

Det vart ett snabbt inlägg för nu ska jag hälsa på min pappa!

V29 (28+2)

2012-05-01 @ 19:37:13
Huvudet upp fötterna ner och bebis som sparkar i magen. Det är ungefär så det är just nu. Ni som undrar varför jag inte bloggat på senaste tiden så kommer svaret här. I tisdags förra veckan fick min pappa en stroke. Livet är så fruktansvärt orättvist. Han är 57 år gammal och proppen sitter på vänster sida i huvudet och har då påverkat tal centrumet och höger arm och ben. Han är fullt medvetande men kan bara säga ja och nej. Vilket är jobbigt både för honom och oss barn. Han flyttar i bland armen och vickar på stor tån men det kommer när han inte styr det själv vilket jag ändå ser som positivt på för då finns det signaler dit och han behöver bara lära sig kontrollera dom igen. Ja så denna vecka har jag i princip bara gråtit och överlevt. Försöker ta tag i allt som han inte kan ordna själv just nu. Därför så kan det bli lite så att bloggen hamnar åt sidan. Självklart så kommer det ett inlägg om det skulle hända något med bebisen, men just nu så mår vi bra. Så vi ska se till att min pappa repar sig så fort som möjligt det är mitt mål just nu.

Håll alla tummar för att hans tal åtminstone kommer tillbaka.

RSS 2.0