V20 (19+3)

2012-02-29 @ 11:33:16
Idag har jag varit på mammakurs. Som jag förstod det så var det bara en gång. Alla tjejer som var med skulle ha i samma månad och det var en BM med som gick igenom lite hur man mådde och vilka krämpor man kan få och sådär. Jag tänkte först gud va roligt att träffa fler tjejer som ska ha ungefär samtidigt men vart jätte besviken. För alla tjejer var såå tysta vågade kanppt säga hej och BM frågade ju olika saker och det var typ bara jag och en till tjej som vågade prata. Och efter en timme när det var slut så gick alla väldigt fort. Vilket jag tycker är tråkigt för hade verkligen hoppats att man skulle kunna knyta lite kontakter med dom som var där. Det kanske kommer fler tillfälle, jag hoppas det!

RUL

2012-02-28 @ 17:31:01
Så då har man äntligen varit på RUL. Så skönt att få det gjort, nu kanske jag kan börja inse att det här ska gå bra. Allt såg bra ut fast BM säger ju alltid att det är ju ingen garanti för att allt är som det ska, varför säger dom alltid det? Tycker det är en onödig kommentar men förstår ju att dom måste säga så ifall det skulle hända något. Vi har en extremt envis bäbis där i magen. Den låg med ryggen utåt hela tiden alltså med magen vänd inåt mot min ryggrad och hur mycket BM än buffade och hade sig så ville den inte ligga på något annat sätt. Så jag fick gå och kissa ifall det var min kissblåsa som tryckte bort den till en sida men inte det inte. Men till slut så fick hon se lite framifrån så hon kunde kolla allt, och det såg bra ut.
En sak jag undrar över är brukar dom inte fråga om man vill veta könet? Inte för att vi vill veta men kändes konstigt att hon inte äns fråga fast jag tror ärligt talat att hon inte fick en sport mössa till att se för som sagt pyret var extremt envis.

Men just nu är jag så lycklig, det här kommer jag leva länge på!

V20 (19+2)

2012-02-28 @ 08:01:04

Idag är en stor dag här. Vi ska äntligen få göra vårat RUL. Har kännts som en evighet hit men nu är dagen här. Men det är inte föräns klockan 15,30 som vi ska vara där. Fast klockan 13,00 kommer fotografen och ska fotografera våran lägenhet, så i helgen har vi plockat bort alla våra personliga saker ifrån hemmet. Jösses vad man har saker överallt. Men förhoppningsvis kommer dagen ändå gå fort, längtar något enormt efter att få se den lill* så man vet att allt är som det ska.
Angående det här med fladder, jag har ju bara fått känna två sparkar förra onsdagen sen har jag bara kännt fladder. Inte jätte mycket men iaf 4-5 gånger per dag men hur lång tid tar det innan sparkarna kommer efter att man börjat känna fladder?


V19 (18+5) Vill tacka Minlillefamilj

2012-02-24 @ 20:46:53
Jag vill säga ett stort tack till MinLilleFamilj för tipset om spjälsängen på Ikea. Vi åkte också dit direkt när jag läste ditt inlägg och den var super fin. För er som inte vet så säljer dom just nu att om man köper en madrass för 399kr till spjälsäng så får man en spjälsäng på köpet (värde 599kr). Det är en kampanj gäller 24-26e som Ikea har nu bara för att prinsessan fått barn. Att rekomendera om man ska köpa säng!
Och du min MinLilleFamilj jag kan inte kommentera på din blogg, du kanske håller på att jobbar på det nu :). Men angående förkylningen så ska du inte vara rädd för att ta alvedon för det har jag tagit några gånger och det ska vara helt ofarligt.

V19(18+4)

2012-02-23 @ 08:22:39
Dagens fundering. Läser överallt att det inte är bra att sova på rygg för då kan bebisen klämma på någon stor ven som stoppar blodflödet till huvudet. Stort problem för mig för det är den ända sovställningen just nu som är skön. Undra hur farligt det är? Ska jag sova dåligt bara för att inte sova på rygg. Hm dilemma. Får fundera ett tag på det idag.

V19 (18+3)

2012-02-22 @ 07:36:51
Nu ska ni få höra. Min dag började riktigt sugit vart sen som fasiken på morgonen så fick bråttom till jobbet. Parkerar i garaget och inser att jag har hur mycket som helst med mig som ska till kontoret. Bla datorn plus sladdar, två matlådor (mat i den ena och ketchup i den andra därav två), frukost mackan, mina glasögon och min bok som jag tänkte läsa på lunchen. Så packar på mig allt och börjar gå. Har inte jätte långt till kontoret tar ca 5 min att gå men väl framme vid byggbodarna så sitter jag längst upp så måste gå fyra trappor. Läskig trappa tycker jag för det är en sån ställnings trappa som man ser rakt igenom, den är ju lite ranglig och ända sen jag vart gravid tycker jag den är jätte läskig. Men iaf när jag väl kommer fram är jag helt slut så sätter mig i stolen och blundar ett tag för att få ner min puls lite. Och då snett nedanför min navel på vänster sidan så känner jag något, tänk er att man lägger fingertopparna på armen och trycker till lite lätt, spärrar upp ögonen och tittar på magen och hinner bara lägga handen på mamma byxan ni vet resåret när jag känner det igen. Vad tror ni det är? Kan det vara "fladder" eller små sparkar? Det är iaf något som jag aldrig har känt tidigare trodde jag skulle få vänta tills v21-22 innan jag skulle få känna något.  

V19 (18+2)

2012-02-21 @ 07:56:09
Tycker jag har vart duktig på att göra inlägg nu dom senaste dagarna, duktig jag :).

Varning för ett deppigt inlägg.

Det märks att det är exakt en vecka kvar tills RUL. För nu har min hjärna börjat spåra ur. Seb börjar bli galen på mig. Nu har jag fått för mig att allt inte står rätt till i magen, försöker att inte tänka så, men jag dum som jag är läser mycket på nätet och överallt jag läser verkar det vara folk som har fått avbryta sina graviditeter efter RULet. Och så har jag inte gått upp så myckt i vikt "bara" 2,3kilo och alla påpekar att jag typ inte har någon mage, och då googlar man det och så får man massa skräck historier att det då inte står rätt till.
Sen har jag ju inte kännt det magiska "fladdret" eller sparkar ännu och alla verkar ha gjort det nu. men jag  har för mig att hon sa att min moderkaka eller vad det heter ligger i framkant, och då brukar man väl känna det senare?

Just nu skulle jag vilja stänga av min hjärna på alla dom här tankarna men det går ju inte. Nu har jag fått klaga lite så nu kanske jag kan släppa dom här tankarna. Jag kan ju faktiskt inte göra något för att påverka allt detta utan jag får ju snällt vänta.

V19 (18+1)

2012-02-20 @ 13:05:00
Dagens fundering. Jag tycker det är så konstigt att personalen på mitt företag helt plötsligt har blivit väldigt intresserade av hur jag mår och hur det går med magen. Innan jag var gravid så kunde man på sin höjd få frågan hur mår du? Sen var det liksom bra. Men nu ska det frågas väldigt mycket och alla har ett fånigt leende på läpparna hela tiden. Va man inte mer värd innan? Klart man blir glad när folk bryr sig om hur det går och så men så himla konstigt att dom inte gjort det tidigare.

V19 (18+0)

2012-02-19 @ 19:01:22
Här kommer dagens bilder. På den framifrån så ser ni att jag börjat få en mörk rand under naveln.Svar

2012-02-17 @ 18:58:21
Jag var förbi min kiropraktor, Seb hade ändå tid, och fick reda på att det är tydligen okej att gå till en kiropraktor när man är gravid. Och det var som jag trodde jag hade fått en låsning i ryggen. Han frågade om jag hade fått foglossning ännu. Men det har jag inte. Och om jag skulle få det så skulle jag höra av mig för han kan hjälpa mig att behandla det. Han hade haft många patienter med foglossning som hade kunnat hjälpa jätte mycket på bara några behandlingar så det är bra.

V18 (17+5)

2012-02-17 @ 09:16:59
Här kommer en kort uppdatering. Jag har haft i ett par dagar nu ont i ryggen. Tror inte det är foglossning, för
foglossning sitter väl ganska långt ner i ryggen typ ovanför rump strecket? Jag har bara ont på höger sida och ganska högt upp typ nästan precis under revbenen och bara på en punkt. Åh det är sjukt jobbigt. Jag brukar i vanligt fall gå till en kiropraktor var tredje månad men nu kan jag ju inte göra det så vet inte vad jag ska göra.

V18 (17+2)

2012-02-14 @ 08:09:46
Ja här händer det inte så mycket. Inge "fladder", inge fostervattens plask och inga sparkar ännu för min del. Alla frågar om jag har börjat känna "fladder" nu? Vadå fladder hur ska det kännas? Tycker det börjar bli irreterande att inte ha någon aning om hur det ska kännas. En del säger ju att det ska bubbla i magen också, prata med min svärmor igår och då frågade hon om bubblet. Ja det bubblar ju ibland i min mage och låter så där som att man pyser ut en kolsyrad flaska. Är det det du menar fråga ja? Nej nej det ska inte låta om magen. Nehe men hur ska det kännas då? Jäkla svårt alltså. Men min svärmor sa att du har det säkert där redan bara att du inte vet hur det känns.
Så dagens problem jag har troligen det magiska "fladdret" i magen utan att veta om det. Så ska försöka känna efter om jag kan hitta det.

Ja glad alla hjärtans dag på er!

V17 (16+4)

2012-02-09 @ 08:07:24
Just det en sak att inte glömma som jag fick reda på hos BM. När jag skulle utredas för IVF så tog dom ju massa blod prover på mig för att se så inte jag hade HIV och grejer. Och då kom läkarn fram till att jag inte hade vaccinerat mig för röda hund. Vilket han var ganska förvånad över eftersom jag är född 86 och då gör man det i skolan. Så jag ringde mamma som då svarade - hm ja det var något av barnen som var sjuk den dagen i skolan, det måste vart du. Hm jaha ja så jag var alltså inte vaccinerad för röda hund. Men det var ju inga problem för gick och tog den där sprutan det var väl ungefär 4 år sedan nu. Och när jag nu var hos BM så hade hon ju tagit samma blod prover och sa att ja du är inte vaccinerad för röda hund. Stopp vänta här nu sa jag och berätta hela historien och hon såg riktigt förvånad ut och det ända vi kunde konstatera nu var att jag inte får träffa barn som har röda hund.
Sen får jag inte träffa barn som har vattkopper, för när jag var ca 14 år gammal så fick jag röda utslag på ryggen som kliade lite grann och det vissade sig vara bältros. Jaha fråga återigen mamma du har inte jag haft vattkopper. Nej då vissar det sig att ett av hennes barn inte har haft det och hon hade glömt bort vilket det var, ja det var ju jag så klart. Så jag får inte heller träffa barn nu som har vattkoppor under graviditeten eftersom bältros kan man få flera gånger. 
Ni kanske förstår att jag är det sista barnet och mamma måste ha haft ett minne som en guld fisk. Men som tur är så träffar jag ju inte barn så ofta.

Phuu

2012-02-07 @ 16:39:07
Nu kan man andas ut igen. Fick höra hjärtljuden, 148 slag i minuten, så nu kan man leva på det i någon vecka :).
Nu är det nedräkning till RULet som är den 28 februari.
Sakta men säkert går det framåt :)

V17 (16+1)

2012-02-06 @ 10:54:58
Jag lever. Har inte blivit något inlägg på ett bra tag nu. Men får väl skylla på att jag haft semester en vecka. Vi var uppe i Kläppen, det var galet kallt men ändå ganska skönt.
Sen har det nog inte blivit så många inlägg för det känns som att mina inlägg bara är negativa hela tiden. Och jag är verkligen glad för detta men tror inte min oro har släppt helt. Dom senaste dagarna har jag varit jätte nervös för att allt inte är som det ska. Tänk om det har hänt något där inne i magen utan att man vet om det. Tur är att vi ska få lyssna på hjärt ljuden imorgon men det är inte föräns klockan 15,00 så då ska jag gå en hel dag och oroa mig igen.
Men jag har varit tvungen att köpa mina första mamma byxor, jippi, dom inhandlades förra lördagen på POP. Kallas bra var det för dom hade halva priset på dom så dom kostade bara 300kr. Det tycker inte jag var så farligt.
Vägde mig igår och såg då att jag totalt har gått upp 2 kilo denna graviditet. Så nu väger jag 66,8kg. Min svärmor sa i fjällen ja du har allt blivit lite rundare nu :).
Dom senaste två veckorna har jag även insett att jag har fått en hårigare mage, den är alldeles luden. Trodde först att jag inbillade mig men även då påpekade min svärmor i fjällen när jag var på väg in i duschen att, har inte din mage fått mer fjun? Så antagligen så har jag det. Lite konsitgt ändå.

Ja det var en snabb uppdatering om vad som har hänt.

RSS 2.0