ÄP

2011-10-31 @ 15:03:27
Äp idag då. Det gick bra men fy fan säger jag bara den här gången gjorde det så fruktansvärt jävla ont. Gör fortfarande ont, tog precis en alvedon. Nu om det är någon som är känslig fortsätt inte läs då. Det började med när hon skulle sätta nålen, när hon hade satt den så bara rann det ur blod. Så det var tur att hon hade lagt papper under min arm för den vart typ helt nerblodad. Sen när hon hade tömt alla ägg blåsor så var det tydligen rätt mycket blod där också på hela mitt ben och på skynket under mig och den här rocken som man får på sig. Läkarn lugna mig och sa att det inte var från livmodern utan bara från slidväggen där hon hade gått in med nålen.
Ja fick fler ägg denna gång än förra, 16st, känns jävligt skönt! Men jag hade ca 30 äggblåsor som hon tömde. Så inte konstigt att man har ont.

Ska nu vila lite till en film tror jag.

Imorgon gäller det

2011-10-30 @ 15:30:12
Glömde skriva igår att jag tog sista sprutan men det var ganska odramatiskt. Gick bra. Idag stramar det ganska mycket i magen just nu. Jag känner mig som om det skulle ligga en gren med vindruvor i magen. Längtar faktiskt tills imorgon ska bli slönt att plocka ut dom. Undra om man kan åka dit i mjukisbyxor? Känner ju inte direkt för att dra på mig ett par jeans efter ÄP.

I fredags vart jag klar med något som jag har hållt på med sen vecka 32 det har i princip tagit all min fritid. Många kommer nog tycka jag är konstig för jag har en jätte töntig hobby, jag broderar. Jag började med det när jag var 17år gammal för att jag hade stora problem med migrän, läkarna trodde det berodde på ansträngning så jag var tvungen att hitta någon hobby som gjorde att jag slappna av. Så då började jag brodera. Och när jag hade semester nu i somras så hade Sebs mamma köpt ett broderi för Sebs ena bror har en son som är 2år och hon har haft som tradition att till alla sina barn samt barnbarn att hon broderar en julkalender till dom. Men när jag var där i sommras så hade hon bara hunnit gjort en gren av hela broderiet och jag fråga hur hon skulle hinna tills i jul? Det hade hon ingen aning om så jag sa att jag kan försöka hjälpa henne hinna färdigt. Vilket hon ville så jag har suttit nästan dag ut och dag in för att bli klar.

Och här har ni resultatet.
Vul nr 2

2011-10-28 @ 14:08:41
Idag har jag återigen vart på Vul då. Är det väldigt många lesbiska par just nu som försöker få barn? För varje gång jag är i väntrummet så sitter det minst ett par men oftast 2 par, idag satt det ett par. Och jag som har lite svårt för det, som jag tidigare sagt så är jag nog gammalmodig för på nåt sätt så känns det helt fel i mitt huvud.
Okej men det var inte det vi skulle prata om. Samma läkare som sist fast utan den unga tjejen. Så på en gång fick jag hoppa upp i gyn stolen och när jag ligger där så ger han mig ett block och en penna och så säger han -ja du kan skriva dom siffrorna jag säger. Vi börjar på höger sida så började han rabbla 14, 14, 15 och så vidare och så tar vi vänster sida 15, 13, 14 ja ni fattar. Så det jag kunde räkna fram till när vi var färdiga var att jag hade skrivit 12 tal alltså 12st äggblåsor men han sa också att det var några mindre som kanske kommer hinna växa till sig. Den största jag skrev var 16mm och den minsta 9mm så undra var gränsen går för förstora eller för små? Så det blir ÄP på måndag. Så imorgon tar jag Ovitrellen. Känns jäkla gött.

Ja det är väl inte så mycket mer att säga om det här.

Vul nr 1

2011-10-25 @ 11:11:47
Japp då har man vart på VUL igen då. Tycker alltid att det är jobbigt att sitta i väntrumet på fertilitetskliniken, känns som att alla tänker vad gör hon här, är inte hon lite väl ung? Jag skulle vilja ställa mig upp och säga - vi har manligt fel så vi måste gå igenom detta. Sen känns det så konstigt när det sitter två tjejer där som ska genomgå ivf, jag är nog gammal modig men tycker det är konstigt och det känns fel på nåt sätt.

Jaja nog snackat om det, jag hade en manlig läkare idag, och en ung tjej som var med för att lära sig. Lite speciellt att ha en manlig läkare tycker jag för dom pratar inte lika mycket som en tjej gör utan det är bara rakt på sak. Iaf så hade jag några på höger sida som det inte hade hänt så mycket med, den största var nog 11 (är det mm eller? dom säger ju bara 11) sen tittade vi på vänster sida och där hade dom växt lite mer tydligen. Men det var svårt att mäta dom för dom låg på varandra. Kommer inte ihåg storlekarna på den sidan. Men läkarn pratade inte med mig utan bara tjejen så han berätta inget. Sen sa han bara ja då kan du klä på dig. Och när jag hde gått ner från gyn stolen sa han ja det ser ut som att det bli hyffsat med ägg. Jaha tänkte jag vad betyder hyffsat i en läkares ögon? 
Fick en ny tid för VUL på fredag, ska fortsätta med sprutorna i samma dos som innan. Och preliminärt så blir det ÄP på måndag, det ska bestämmas på fredag men troligen :).    

Fjärde sprutdagen

2011-10-23 @ 09:56:11
Idag är det fjärde sprutdagen då, så idag ska jag lägga till Oraglultranen. Känner mig inte alls taggad för det för det jag kommer ihåg med den var att den gjorde så sjukt ont. Men får väl bita ihop och bara göra det. Annars så känner jag inte något i magen ännu vilket är skönt, kommer ihåg att det var så förra gången också, svullnaden och ömheten kom efter ca 1 veckas sprutande.

Seb pratade med sin mamma igår. Hon var på Ladys night med ett tjejgäng, och så berätta hon att det var en i det här gänget som precis berätta att dom hade gjort IVF och att dom hade blivit gravida på sitt första FET. Men att när hon gick på sprutor så hade vart väldigt nära en skillsmässa för att det hade varit så påfästande, det här tyckte min sambos mamma var ganska chokerande. Min sambo sa inte så mycket om det till henne men jag tänkte sen när han berätta för mig att, ja jag förstår dom för vi har det inte alltid så lätt i allt det här, det är faktiskt ganska svårt att hålla ihop relationen ibland. Så det var lite skönt att hon har hört från någon annan att det inte är så lätt för det har kännts som ibland att hon tycker att jag förstorar mycket och är lite över känslig.
Sen frågade hon lite fint efter att hon hade berättat detta, hur går det för er? Är det inte dags snart? Min sambo svarade att nej det kommer nog dröja ett tag till. Fick lite dåligt samvete för precis när han sa det till henne så tog jag min spruta. Men känner att jag inte vill berätta för alla denna gång.

Första

2011-10-20 @ 19:06:39
Ja då var första sprutan tagen. Fasiken va nervös jag var. Men det gick nog bra, svårt att veta om man gör rätt känner jag, men det får vi väl se på tisdag.

Första sprutan

2011-10-20 @ 16:56:42
Samtalet gick bra idag. Börjar spruta redan ikväll, lite nervös för det var så länge sedan sist jag sprutade. Men ska nog gå bra. Och på tisdag så har jag fått tid för första VUL. Otroligt roligt att äntligen få köra igång.

Jippi

2011-10-19 @ 17:18:06
Nu på eftermiddagen kom mensen. Förstod ju att den skulle komma idag eftersom min kropp är fruktansvärt punktlig men blir ändå så himla glad att den kom. Så imorgon bitti ska jag ringa kliniken så får vi se när jag får starta med sprutorna :)

Nedräkningen har börjat

2011-10-15 @ 20:23:34
Här kommer svaret på Sinnersaints fråga om hur det går. Jo nu är det nedräkning på hög nivå. Får min mens kommer troligen den 18e alltså på tisdag men den dagen brukar det bara börja typ som spottings och sen dagen efter sätter mensen igång på allvar. Så tror att jag kommer ringa kliniken på onsdag när mensen har satt igång ordentlig och då brukar man få starta med sprutorna dagen efter så enligt min beräkning så blir nog start med sprutor på torsdag :).

Blir inte så mycket uppdateringar just nu när man inte gör något, men nu i veckan när vi startar då kommer det fler uppdateringar.

brrr

2011-10-09 @ 19:27:44
Just nu har vi 17grader här hemma i våran lägenhet. Så fruktansvärt kallt. Det är en fläkt, tror jag det var, som har gått sönder i källaren och eftersom vårat hus är byggt 1944 så finns det inte att få tag på någon sån nu. Så våran ordförande har bett ett företag att leta efter en sån och om dom inte hittar någon så måste det komma hit en smed och svetsa om den gamla. Nu har vi vart utan värme i 3 veckor och vi börjar bli jävligt trötta på det här så imorgon på styrelsemötet ska både jag och min sambo gå på styrelsen ordentligt att nu får dom ta tag i detta.

Va är det med mig?

2011-10-02 @ 19:14:29
Här händer inget. Väntar bara på min mens kommer nog troligen om 16 dagar. Alla sprutor och allt finns hemma så det är bara att vänta och jag börjar bli riktigt otålig just nu.

Var på middag igår med en vän och hennes kille, Seb och hon har växt upp i samma stad så dom känner varandra väldigt bra. Jag kände på mig när vi var på väg till resturangen att vi kommer att vi få reda på något. Så när vi sitter där och ska beställa så beställer tjejen in en cola, och Seb sa jaha ska du dricka cola? Redan nu fattade jag mina misstankar, ja svara hon, jag går på antibiotika. Så går det bara en liten stund så säger dom ja vi har något att berätta. Jaha nu kommer det tänkte jag och mycket riktigt så berättar dom att dom är gravida. Och jag kan fan inte vara lycklig för deras skull visst jag försökte låta glad för deras skull och så men jag känner bara fy fan. Och det är så olikt mig att känna så här och jag skäms faktiskt att jag känner som jag gör. Men jag tycker faktiskt att dom springer lite för fort fram. Dom har varit tillsammans i ett halv år, har inte stadig ekonomi (inget sparat) och har väl precis så dom klarar sig va jag har förstått, ingen av dom har körkort och hon hade inte ens fått fast anställning när hon vart gravid men hade tur att dom gav henne fast anställning även när dom fick reda på att hon var gravid. Och mycket mer. Och det är verkligen inte okej att jag känner som jag gör, men det är nog mycket för att vi själva har hållt på i tre och ett halvt år och har allt fixat och inte ens varit i närheten av att bli gravida. Så kommer dom och typ bara oj vi vart gravida, och hon har till och med sagt att hon inte ska ha barn på några år.

Hör på mig här sitter jag och tycker synd om mig, skäms på mig, men nu har jag skrivit ner det så kan jag förhoppningsvis gå vidare.

RSS 2.0